Fotografska pasija Tomaša Okonijevskog

Tomasz Okoniewski
Tomasz Okoniewski

Tomasz Okonievski – istoričar, novinar, veliki entuzijasta i promoter fotografije, koja je njegova strast. Dugo godina je zainteresovan za umetničku fotografiju, a njegov hobi se ozbiljno razvija od 2007. godine.

Omiljena tema je pejzaž i teme reportera svakodnevnog života. Po njegovom mišljenju, fotografisanje pejzaža ga uči kako videti svet na različite načine, da bi ugledao stvari koji su prethodno bili neprimećeni. Ređaju se slikovita viđenja jutarnjeg svetla s jedne strane i najvažniji subjekat s druge – čovek i njegove / njene emocije.

Tomasz Okonievski ima titulu AFIAP-a, titulu AFRP-a (tj. Fotografa Umetnika Republike Poljske) i zvanje AFF (tj. Fotoferia Artist).

Član je RCKP Krosno Photoclub-a, počasni član Fotoferia Club-a (Club Artist FIAP), član Fotokluba Republike Poljske i jedan od organizatora online grupe pod nazivom FotoKrosno.

Njegova dela su osvojila brojne nagrade na mnogim nacionalnim i međunarodnim fotografskim takmičenjima. Njegova dostignuća su medalje “za fotografsku kreativnost” – Udruženja stvaralaca fotoklubova u Republici Poljskoj i nagrade najvećih međunarodnih federacija – pokrovitelja fotografskih salona kao što su FIAP, PSA, IAAP, GPU / UPI, ISF, MO, IUP, ICS i mnogih nacionalnih udruženja.

Tomasz Okonievski je takođe dobitnik prestižnih takmičenja kao što su IPA, ND Avards, IPOTI, TIFA, FAPA i Monohromne fotografije. Njegovi radovi su nagrađivani u 36 zemalja širom sveta. Izložbe radova Tomasa Okonievskog organizovane su u mnogim galerijama i međunarodno prezentovane u više od 50 zemalja.

U 2016. godini, ministar kulture i nacionalne baštine je Tomaszu Okonievskom dodelio prestižnu nagradu “Značka časti – zaslužni umetnik za poljsku kulturu”.

Pogledajte malu galeriju, deo njegovog umetničkog fotografskog rada: