Beskrajna Magija Viesturs Linksa

Viesturs LinksViesturs Links je rođen 1956. godine u glavnom gradu Letonije – Rigi.

Studirao je fotografiju u foto klubu “VEF”, ali godinu dana kasnije, konačno ima priliku da se priključi legendarnom foto klubu “Riga”, gde je takođe počeo da učestvuje na fotografskim izložbama. Prvi ozbiljan prodor bio je 1982. godine, kada je dobio FIAP bronzanu medalju i pehar za najbolji portret na 13. Međunarodnom Salonu Umetničke Fotografije u Maconu. U isto vreme dobija  i titulu – zvanje AFIAP.

Godine 1986. sledi duga pauza bavljenja fotografijom, tokom koje nije imao ni kameru. To je trajalo do 1999. godine, kada je rođena njegova kćerka Alice, kojom prilikom je morao da kupi najjeftiniju kameru za snimanje. Počeo ponovo aktivno da fotografiše i da šalje  fotografije na izložbe.

U 2016. godini Viesturs je učestvovao na 107 različitih izložbi i dobio više od 200 nagrada, uključujući i 13 zlatnih medalja FIAP i 19 zlatnih medalja PSA.

Trenutno radi kao predavač na latvijskom kulturnom koledžu. Viesturs je otac tri kćeri i sina. Njegova najmlađa deca – Alice i Christopher – su njegovi nesvakidašnji modeli, koji se neprekidno pojavljuju u njegovim delima i a takođe su prisutni i na ovoj izložbi.

Za fotografiju pod nazivom Jesen Patrijarha, u sekciji Kreativne fotografije on na 3. Međunarodnom Salonu Singidunum 2017. osvaja Specijalnu nagradu.

© Viesturs Links, Latvia, Autumn of Patriarch
© Viesturs Links, Latvia, Autumn of Patriarch

Pogledajte galeriju fotografija ovog neobično nadarenog i nadasve ekstravagantnog umetnika i doživite retko viđenu magiju osobenosti njegovog specifičnog atraktivnog stila: