Emocionalna Foto priča Gotfrida Katanije

Dr. Gottfried Catania

AFIAP, EPSA, GPU CR4, VIP4, c*MOL IIG/s2 BAPU, I.APS/B, GM.SSP, M.NPS, E.CPE, ES.CPE, Hon.CPE, Hon.WPAI

Njegovo interesovanje za fotografiju započelo je još krajem 1980-ih godina kada je kao student stekao svoj prvi SLR fotoaparat.

Pridružio se lokalnom foto-klubu, počeo je da učestvuje s određenim uspehom na lokalnim takmičenjima, i čak je ostvario nekoliko prihvatanja i par nagrada na Međunarodnim salonima, što je dovelo do njegovog dostignuća AFIAP-a početkom 1990-ih.


Tada je njegov hobi morao da bude stavljen na stranu tokom dužeg vremenskog perioda, tokom kojeg se oženio, dobio četvoro dece (uključujući trojke), promenio karijeru nekoliko puta i vratio se studiranju. Tokom tog vremena ostao je zainteresovan za fotografiju, posebno tokom putovanja, ali više nije učestvovao u takmičenjima.

Završio je svoj doktorat u junu 2018. godine i iznenada je imao puno slobodnog vremena – što ga je dovelo do ponovnog otkrića strasti za takmičenje i izlaganje svojih radova. Između septembra 2018. i avgusta 2023. godine sakupio je preko 25000 prijema i više od 3000 nagrada na međunarodnim izložbama pod pokroviteljstvom FIAP-a, PSA i GPU-a, i bio je član žirija nekoliko takvih izložbi u različitim zemljama.

Njegovi omiljeni motivi su putnička fotografija, ulična fotografija i priroda.

Sreli smo se sa Gottfied-om i bliže upoznali za vreme GPU Foto Festivala u Kyrgyzstan-u 2023. Naša prisna i nadasve opuštena relacija urodila je ovim foto prikazom njegovog umetničkog opusa, za koji smatramo da je izuzetno zanimljiv, inspirativan i duboko povezan sa njegovim unutarnjim emocionalnim bićem.

Uživajte u Gotfridovim slikama, uđite u unutrašnji svet njegove mašte: