Žiri završio sa radom na Drugom Internacionalnom Salonu Singidunum 2016

Danas je završio sa radom žiri Drugog Internacionalnog Salona Singidunum 2016. u organizaciji udruženja Srbija FOTO. Žiri je radio u sastavu: Profesor Aleksandar Kelić – Predsednik žirija, MF FSS Branislav Strugar – član, Dr Nenad Nikolić – član.

Žiri Singidunum 2016
Žiri Singidunum 2016

U prijatnoj atmosferi Svečanog Salona na Glavnoj Železničkoj stanici dodeljeno je 150 prestižnih nagrada – medalja i pohvala pod patronatima poznatih domaćih i svetskih fotografskih asocijacija – FSS, FIAP, PSA, RPS, GPU. Regularnost i rad žirija nadgledao je predstavnik FSS-a Božidar Vitas iz Beograda.

Birane su fotografije iz Digitalne sekcije za teme: Ulica, Pejzaž, Portret i Eksperiment. Dodeljena je i FIAP plava značka za autora sa najviše primljenih radova, kao i posebna nagrada – Grand PRIX Salona za najbolju fotografiju na Salonu Singidunum 2016.

Profesor Aleksandar Kelić, MF FSS, ULUPUDS, Predsednik žirija Singidunum 2016
Profesor Aleksandar Kelić, MF FSS, ULUPUDS, Predsednik žirija Singidunum 2016

Žiri je takodje birao birao nagrade iz Print Sekcije Salona Singidunum 2016. Izmedju 1234 printanih fotografskih radova birani su najbolji autori u temema: Slobodna Kolor i Slobodna Monohrom.

Mr. Branislav Strugar MFFSS, ULUPUDS, član žirija
Mr. Branislav Strugar MFFSS, ULUPUDS, član žirija

Rezultati žiriranja će biti objavljeni, po pravilima Salona, na sajtu Srbija FOTO, a takodje će biti svakom učesniku prosledjeni na email izveštaji o postignutim rezultatima na Salonu.

Dr Nenad Nikolić,  AFIAP, F1 FSS, član žirija
Dr Nenad Nikolić, AFIAP, F1 FSS, član žirija

Svim učesnicima Salona želimo “Dobro svetlo!” i dalji uspeh u bavljenju kreativnom i umetničkom fotografijom, što su nedvosmisleno potvrdili i svi učesnici ovogodišnjeg Salona Singidunum svojim kvalitetnim radovima.

Umetnik fotografije Gospodin Božidar Vitas
Umetnik fotografije Gospodin Božidar Vitas

Fotografisao: Božidar Vitas, AFIAP, KMF FSS, Delegat Foto Saveza Srbije