Foto izlet Medvednik, oktobar 2013.

Na vrhu Medvednik - Platno
Na vrhu Medvednik – Platno

Šesti foto izlet na Medvednik, u organizaciji Foto kluba „Valjevo“ iz Valjeva održan je 25. 26. i 27. oktobra 2013. godine, uz učešće 12 članova Foto saveza Srbije.

Našlo se tu i 7 fotografa „padobranaca“ koji su se sa prijavljenima družili jedan subotnji dan.

Spiritus movens, izvršilac, domaćin, vodič, savetnik… iznad svega prijatelj svim učesnicima ovog zanimljivog foto izleta bio je Vladan Tanasković, član Foto kluba „Valjevo“.

Da je to tako svedoči i činjenica da se ni jedan član izleta nije izgubio niti je ko bio zaboravljen negde u vrletima među planinskim bojama jeseni. Na obedima svi su bili na broju.

Može se reći da je tome svakako doprineo i kuvar Cvetko svojim kulinarskim veštinama koje su oduševile sve fotografe. Interesantno je reći da kuvar Cvetko i nije pravi kuvar već komunalni inspektor u Valjevu. To mu ne smeta da varjačom rukuje perfektno, kao kuvar u nekom luksuznom hotelu.

Planinarski dom Holding kompanije Krušik u Valjevu bio je stecište i polazište ovogodišnjih učesnika izleta.

Budjenje dana, Božidar Vitas
Budjenje dana, Božidar Vitas

Mnogo toga lepog je viđeno i doživljeno na ovom foto izletu no svakako treba spomenuti gostoljubivost meštana sela Poćute, Rebelj i Bebića Luka.

Za mnoge fotografe ostaće u nezaboravnom sećanju poseta manastiru Pustinja i gostoljubivost mati Nine i monahinje Jelene kao i razgovor sa njima.

Božidar Vitas

Manastir Pustinja, Božidar Vitas
Manastir Pustinja, Božidar Vitas