3. Samit Fotografa Ex Jugoslavije

Poštovani prijatelji, ljubitelji fotografije,

imamo izuzetnu čast i zadovoljstvo da Vas pozovemo da učestvujete na Samitu fotografa ex Jugoslavije, koji će se održati u Leskovcu, u periodu od 10. do 13. oktobra 2013. godine.

Foto klub “Leskovac”, uz finansijsku podršku grada Leskovca, treći put organizuje Samit fotografa ex Jugoslavije sa ciljem da se unapredi saradnja između Saveza i foto organizacija sa prostora nekadašnje Jugoslavije.

Tema ovogodišnjeg Samita su mladi – rad sa mladima, unapređenje programa za mlade i mogućnosti za saradnju na programima za mlade između foto organizacija sa prostora bivše Jugoslavije.
Uvereni smo da je tema aktuelna i da će prezentovane informacije i primeri dobre prakse učiniti vaš budući rad efikasnijim, voditi ka prepoznavanju potreba za uspostavljanjem partnerstva i doprineti razvoju bliže saradnje organizacija sa prostora ex Jugoslavije.

Program i Propozicije III Samita fotografa ex Jugoslavije je u prilogu:
Propozicije 3. Samita ex YU

 

 

 

Akreditacioni formular možete preuzeti ovde:

 

Akreditacioni formular

 

 

 

Molimo Vas da učešće na Samitu potvrdite dostavljanjem akreditacionog formulara najkasnije do 05. oktobra 2013. godine na email:
fotokluble@gmail.com

O Foto klubu Leskovac

Foto klub „Leskovac“ osnovan je davne 1944. godine sa ciljem edukacije mladih ljudi, promocije fotografije kao umetnosti, kao i promocije kulture i umetnosti.
Od samog osnivanja Foto klub ima odličnu saradnju kako sa organizacijama iz Srbije, tako i sa organizacijama iz inostranstva.
Realizovali smo veliki broj projekata iz oblasti fotografije kao umetnosti, promocije kulture i očuvanja kulturne baštine. Na planu međunarodne saranje, Foto klub realizuje dva projekta, Samit fotografa Ex Jugoslavije i Program međunarodne saradnje sa Makedonijom.

U okviru ovih programa okupili smo veliki broj eminentnih fotografa, majstora fotografije, iz zemlje i inostranstva.

U okviru programa edukacije mladih, organizujemo Foto školu sa ciljem edukacije iz oblasti fotografije, seminare i tribine,kako bi mlade autore i zainteresovane građane upoznali sa tokovima savremene fotografije u Srbiji i svetu.
Predavanjima iz istorije fotografije trudimo se da sačuvamo sve ono pozitivno što se dogodilo u ovoj vrsti umetnosti.

Statutom iz 2011. godine Foto klub “Leskovac” je svoju delatnost proširio i u oblastima novinarstva, nauke, obrazovanja i kulture.