Master of photography art Radisav Filipovic – Always Possible

Uvek moguće“ je jedinstvena dvojezična publikacija sačinjena od kolekcije sa 50 umetničkih fotografija Radisava Filipovića, majstora fotografije Foto saveza Srbije i člana ULUPUDS-a, rađenih na filmu i foto-papiru, koje prate autorski tekstovi i impresije književnika i književnog esejiste Saše Hadži Tančića. Ovu knjigu je izdala Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ iz Leskovca uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i grada Leskovca.

U predgovoru knjige, književnik Dejan Đorđević je napisao: „Pokret i izraz, obris i senka, sami su po sebi kolorit koji navodi posmatrača da u svojoj glavi analizira i projektuje, dok ne smesti lik ili predmet u svojoj priči. Fotografije Radisava Filipovića dale su emociji oblik, a to je i navelo književnika Sašu Hadži Tančića da o većini fotografija napiše priče koje se nalaze u ovoj knjizi“.


O autoru fotografija

Radisav Filipović, MF FSS, ULUPUDS, je rođen 1952. godine u Leskovcu. Fotografijom počinje da se bavi u petom razredu osnovne škole i do danas je učestvovao na više od 120 umetničkih izložbi fotografija i osvojio tridesetak nagrada i priznanja. Održao je 4 samostalne izložbe.

Profesionalno se bavi fotografijom od 1979. godine, radio je kao foto-reporter i urednih fotografije u novini „Naša reč“ i snimatelj Televizije Beograd – dopisništva u Leskovcu. Jedan je od autora predstavljenih u monografiji „Biseri srpske fotografije“, kao i u Almanahu Foto saveza Srbije. Predsednik je Foto kluba „Leskovac“ od 2009. godine.


O piscu

Saša Hadži Tančić (1948-2014.), pripovedač, romansijer i književni esejista, član Udruženja književnika Srbije i PEN centra. Objavo je trinaest knjiga i pripovedaka, među njima i tri knjige izabranih proza. Takođe je objavio i četiri romana, deset knjiga književnih ogleda, eseja i studija i tri pesničke knjige, kao i pesničku rukovet. Zastupljen je u više antologija i pregleda savremene srpske književnosti kod nas i u svetu. Nagrađivan.

Tehnički podaci o publikaciji

Tiraž: 300 primerka
Dimenzije: 23×24 cm
Jezik: Srpski i Engleski
Broj strana: 98

Zainteresovani mogu poručiti svoj primerak knjige kod Radisava Filipovića putem telefona 062 225 654.